Tilsvar til «Når psykologen blir influenser»
Vidar Kristiansen
-
Vidar Kristiansen
Jeg ønsker debatten rundt mer tydelige fagetiske retningslinjer velkommen.
Først av alt er det gledelig å se at Daniel Gunstveit (2025) tydeligvis har fattet interesse for innholdet på @psykolog.pappa i kommentaren «Når psykologen blir influenser».
Jeg har ved flere anledninger, blant annet i Engebretsen (2024) sin artikkel «På YouTube og Instagram i folkehelsas tjeneste – En studie av tre helsearbeidere på sosiale medier», selv etterlyst tydeligere retningslinjer fra helsemyndigheter eller andre relevante aktører hva gjelder psykologer som ytrer seg i sosiale medier. Helseformidling på sosiale medier er et relativt nytt fenomen, det er kommet for å bli, og jeg ønsker debatten rundt mer tydelige fagetiske retningslinjer velkommen.
Med det sagt tenker jeg at de utvalgte sitatene fra @psykolog.pappa er lite representative for kontoens innhold, ei heller representative for den psykologfaglige formidlingen jeg har bedrevet. Selvfølgelig kan enkeltsitater se intetsigende ut uten kontekst for øvrig.
For ordens skyld ønsker jeg også å anføre at jeg gjennomgående har takket nei til alt av betalte samarbeid og reklame.
Referanser
Engebretsen, M. (2024). På YouTube og Instagram i folkehelsas tjeneste. En studie av tre helsearbeidere på sosiale medier. Norsk medietidsskrift, 30(4), 1–19. https://doi.org/10.18261/nmt.30.4.2
Gunstveit, D. (2025). Når psykologen blir influenser. Tidsskrift for Norsk psykologforening, 62(1), 40–43.